Kirjoitimme aiemmin Googlen suunnitelmista jatkaa oman Chrome-selaimen tukemista Windows 7:ssä ainakin heinäkuulle 2021. Pekkaa pahempi ei halua olla myöskään Microsoft.

Yhtiön mukaan 15. tammikuuta aloitetaan uuden Chromium-pohjaisen Edge-selaimen jakelu myös Windows 7 -käyttäjille. Tukea on luvassa seuraavan 18 kuukauden ajan. Windows 7:n tukiaika puolestaan katkeaa tänään tiistaina, 14. tammikuuta.

Uusi Edge ja Chrome jakavat saman Chromium-koodipohjan, joten monet Microsoftin selaimen toiminnoista eivät kärsi Windows 7:n tukiajan päättymisestä, Windows Latest kirjoittaa. Lisäksi Microsoftin lupaus selaimen tuen jatkumisesta kattaa tietoturvapäivitysten lisäksi myös uudet ominaisuudet.

Mikäli Edgen käyttäjä päätyy päivittämään Windows 7:n Kymppiin seuraavan 18 kuukauden aikana, voi hän säilyttää helposti kaikki selaustiedot ja asetukset, Windows Latest muistuttaa.

Windows 7 on erittäin suosittu käyttöjärjestelmä. Tilastopalveluiden mukaan Seiskan käyttöosuus on yhä yli 26 prosentin luokkaa. Eri arvioiden mukaan Windows 7:llä on edelleen 400 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti.