Bitcoin nousi kuin raketti vuoden 2020 lopussa, ja ylsi huikeaan reilun 41 000 dollarin arvoonsa vuoden 2021 alussa. Sen jälkeen arvo on kuitenkin laskenut.

Forbes kertoo, että ethereumin arvo sen sijaan kohoaa edelleen. Bitcoinin suurin kilpailija ylsi 1439 dollariin tiistaina 19. tammikuuta. Ethereum rikkoi näin vanhan huippuarvonsa, 1432 dollaria, joka oli ollut voimassa jo pari vuotta.

Viime vuonna ethereum päivitti rakennettaan. Se helpotti sekä skaalautuvuutta että bittirahan turvallisuutta, ja sen avulla ethereum-verkko siirtyy konsensusalgoritmista proof-of-stake -algoritmiin.

Sekä ethereum 2.0:n julkaisu että ethereumin lohkoketjun päälle rakennettu hajautettu finanssimarkkina ajoivat kehittäjiä kasapäin ethereumin pariin. MyEtherWalletin toiminnanjohtaja Brian Nortonin mukaan ethereumin parissa on viisinkertainen määrä aktiivisia kehittäjiä bitcoiniin verrattuna, ja määrä kasvaa joka päivä.

Kryptovaluuttoja analysoiva Simon Peters työskentelee pörssikauppa eTorolle. Peters uskoo ethereumin vauhdin vielä kiihtyvän.

”Mielestäni on hyvinkin mahdollista, että ethereum kohoaa 2500 dollarin arvoon vuonna 2021, sillä se hyötyy myös nykyisestä, pidempikestoisesta kryptovaluuttojen hamstraamisen ryntäyksestä”, Peters sanoo. ”Tämä tuore arvoennätys saattaa siis olla vasta alkua.”