Vaikka Galaxy A -sarjan puhelimet eivät ole teknisten ominaisuuksien puolesta normaalisti asettuneet Galaxy Note- ja Galaxy S -puhelimien tasolle, tuorein Galaxy A -sarjalainen on todella tehokas paketti.

Galaxy A90 5G:ssä on Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on kuusi tai kahdeksan gigatavua ram-käyttömuistia. 5g-tuki tuodaan puhelimeen Qualcommin Snapdragon X50 5G -modeemin avulla.

Uutuudessa on suuri 6,7 tuuman full hd+ -kosketusnäyttö, jossa hyödynnetään tuttuun tyyliin amoled-tekniikkaa. 32 megapikselin etukameraa varten näytön ylälaidassa on pieni lovi.

Galaxy A90 5G:n takapuolella on kolme kameraa. 48 megapikselin pääkameran rinnalla on kahdeksan megapikselin ja 123 asteen laajakulmakamera sekä viiden megapikselin syvyyskamera. Laitteen 128 gigatavun tallennustilaa voi laajentaa tarvittaessa muistikortilla.

Toiminta-ajoista huolehtii suuri 4500 milliampeeritunnin akku, joka tukee 25 watin pikalatausta. Kasvojentunnistuksen ohella lukituksen voi poistaa näyttöön sijoitetun sormenjälkitunnistimen avulla.

Samsungin Galaxy A90 5G tulee myyntiin mustana ja valkoisena. Hinta- tai saatavuustietoja Samsung ei ole vielä paljastanut.