Googlen Chrome Remote Desktopin käyttöönotto on hyvin helppoa. Tietokoneeseen asennetaan Chrome Remote Desktop yhteysohjelma sekä Chrome-laajennus täältä. Yhteyttä varten tarvitaan vain Google-tili, ja tietokone suojataan lisäksi vähintään kuusinumeroisella pin-koodilla.

Mobiililaitteeseen asennetaan Chrome-etäkäyttösovellus ja kirjaudutaan samalla Google-tilillä sisään. Sovellus näyttää sen jälkeen tietokoneet, joihin kyseisellä Google-tilillä on Chrome Remote Desktop asennettuna. Yhteys avautuu pin-koodin syöttämisen jälkeen nopeasti ja tietokoneen etähallinta voidaan aloittaa.

Etätyöpöytä avautuu nopeasti ja toimii sulavasti niin tabletilla kuin puhelimella. Zoomaus on helppoa kahden sormen nipistyksellä, joten koneen käyttö onnistuu myös pienellä puhelimen näytöllä. Vaihtoehtona on käyttää puhelimen näyttöä kosketustilassa tai simuloida ohjauslevyä, liikuttamalla sormella hiiren kursoria etätyöpöydällä.

Mobiilisovellus on hyvin yksinkertainen, valikosta saa avattua näppäimistön ja lähetettyä control-alt-del ja print screen -komennot. Vaihtoehtona on lisäksi sovittaa tietokoneen resoluutio mobiililaitteelle sopivammaksi.

Tietokoneella vaihtoehtona on myös etäkäyttötuki. Silloin yhteys muodostetaan kertakäyttöisellä koodilla, joka voidaan pyytää puhelimessa vaikkapa sukulaiselta, joka tarvitsee apua jonkin ohjelman käytössä.

Chrome Remote Desktop toimii mainiosti Macissa, Windowsissa, Linuxissa ja myös Chromebookissa tietokoneiden välisissä yhteyksissä. Ja vastaavasti Android- ja iOS-laitteista tietokoneen suuntaan. Chrome Remote Desktop ladataan iOS:lle App Storesta ja Androidille Google Playsta.