Uudessa Chrome-versiossa on mukana paljon pieniä viilauksia, kirjoittaa 9to5Google.

Useat nettisivustot toivottavat uuden vierailijan tervetulleeksi kysymällä heti kärkeen, saako käyttäjää jatkossa muistuttaa tärkeistä asioista erillisillä ilmoituksilla. Tämä häiritsee monia, ja Google onkin päättänyt tehdä ilmoitusluvan kysymisestä aiempaa hienovaraisempaa.

”Yleensä estät ilmoitukset. Antaaksesi tälle sivustolle luvan lähettää ilmoituksia, klikkaa tästä”, käyttäjiä ohjeistetaan ensimmäisellä kerralla. Asetuksista voi halutessaan valita ilmoituspyynnöille ”hiljaisemman” vaihtoehdon. ”Hiljaisempi” valinta tullaan Googlen mukaan aktivoimaan automaattisesti ilmoituspyynnöt jatkuvasti estäville käyttäjille sekä sivustoille, joille vain harva antaa hyväksynnän ilmoitusten lähettämiseen.

Toinen uudistus on http-yhteyden kautta ladatun sisällön rajoittaminen. Kaikki alaresurssit mukaan lukien kuvat, videot ja ääni pyritään lataamaan Chrome 80:ssa https-yhteyden kautta – jos tämä ei onnistu, sisältö estetään. Poikkeus sallitaan https-sivujen http-kuville, joiden kohdalla eston sijasta seurauksena on ainoastaan varoitus.

Chromen versioon 79 lisättyä salasanasuojausta on parannettu entisestään. Edellisversiossa selain varoitti, jos käyttäjä oli syöttämässä murrettuja tunnuksia johonkin nettipalveluun. Chrome 80 näyttää lisäksi enintään kolme sivustoa, joissa kyseiset tunnukset ovat käytössä.

Yksi vielä hieman keskeneräinen uudistus on välilehtien jaottelu ryhmiin, jotta niiden välillä hyppiminen olisi helpompaa. Ominaisuuden laajempaa julkistusta odotetaan vasta Chromen seuraavaan versioon.

Google lupasi alkuvuodesta, että kolmannen osapuolen evästeitä tullaan suitsimaan Chrome-selaimessa, ja nyt sanoista on päästy tekoihin. Esimerkiksi kirjautumisiin tarvittavien kolmannen osapuolen evästeiden käyttöön on asetettu aiempaa tiukemmat ehdot, joita kehittäjien on noudatettava.