Aiempien päivien messuraportteihin ja muihin CES-juttuihin pääset tästä linkistä.

Perinteinen luottokortti on ympäri maailmaa edelleen erittäin käyttökelpoinen tapa maksaa ostoksia. Valitettavasti joskus käy niin, että korttitiedot varastetaan, ja kortti suljetaan juuri kuin kortin omistaja on matkoilla - vaikkapa CES-tapahtumassa Las Vegasissa. Uutta korttia ei luonnollisesti saada Suomesta toimitettua tänne kovinkaan nopeasti.

Lompakon digitalisaatio

Pinkka kuntoon. Softavisan omistajaa korttitietojen varastaminen ei juuri hidasta.

Tähän valitettavan omakohtaiseen ongelmaan esitteli ratkaisua SoftBank. Tavallisen luottokortin kanssa yhteensopivaan ja samankokoiseen korttiin voi lähettää uuden luottokorttinumeron, joka on käytössä samantien. Kortin näytölle saa myös näkyviin esimerkiksi tilin saldon.

Tärkeintä keksinnössä on yhteensopivuus jo olemassaolevien kassajärjestelmien kanssa, kalliita päivityksiä niihin ei tarvitse tehdä kuten esimerkiksi mobiilimaksamiseen siirtymisessä.

Nubian uutuusluurit

Nubia on Suomessa vielä kovin tuntematon älypuhelinvalmistaja. Pikaisen näpläyksen perusteella ZTE:n alabrändin tuotteet vaikuttivat ainakin käteen kovin jämäkiltä ja laadukkailta.

Valoshow pyörimään. Nubia Red Magic Mars tarjoaa erittäin kilpailukykyiseen hintaan Snapdragon 845 -järjestelmäpiiriä ja puhelimen takapuolella ohjelmoitavaa rgb-valoa.
Tuplasti näyttöä. Nubia X -mallin takapuolella on täysin toimiva kakkosnäyttö, jonka avulla voi esimerkiksi napsia selfieitä pääkameraa hyödyntäen. Näytölle voi myös säätää näkyviin jonkun kuvan tai tekstin virtuaaliseksi kännykkäkuoreksi. Takapuolen näyttöä voi käyttää myös ohjaimena kun etupuolella pelataan pelejä. Pikaisen demotuksen perusteella ominaisuus on todella helppokäyttöinen.

Tv-maailman mullistukset

Samsungin osastovierailulla esillä olivat lähinnä yhtiön tv-uutuudet. Jättikokoisella näytöllä demottiin yhtiön pitkään työstämää micro led -tekniikkaa.

Suurten paneelien hinta nousee helposti nykyisen valmistustekniikan rajoitteiden takia taivaisiin. Pienistä micro led -yksiköistä voidaan kasata vaikka miten suuria näyttöjä kulujen pysyessä kurissa.

Lue myös:

Näytöistä voidaan myös tehdä vaikka minkä muotoisia, vaikkapa koko seinän kokoisesta paneelista voidaan käyttää osa televisiona ja loppuosa hyödyntää esimerkiksi virtuaalitapettina.

Katseenvangitsija. Samsungin jättipaneelista oli mahdoton saada kunnollista kuvaa, sillä sen edessä oli jatkuvasti tungos innokkaita katselijoita.
Täytettä kehyksiin. Samsungin Frame-televisioihin voi tilata Netflix-malliin muutaman euron kuukausimaksulla taidekokoelman esiteltäväksi.

Päivän pikaiset

Todellinen taisteluasema. Vedenalaisia droneja eli kameroilla varustettuja sukellusveneitä esiteltiin melkoisen komeaksi rakennetulla ohjausjärjestelmällä.
Konsoliriippuvaiselle. Xboxin tai Pleikkarin saa näppärästi pakattua mukaan reissuun niille omistettuihin pelisalkkuihin. Valmistajana Gaems.
Barista ei ole enää mitään. Amazon tarjosi kiireisille messukävijöille luonnon omaa energiaa banaanien muodossa. Hedelmiä jakamaan oli hankittu todellisia ammattilaisia - nimittäin ”banistoja”.
Väsyneille silmille. Mikäli tietokoneen ja puhelimen näytön tuijottaminen on alkanut ärsyttää silmiä, voi niitä piristää Umayn kehittämällä terapialaitteella. Noin 150 dollarin hintainen laite lämmittää tai viilentää silmiä tarpeen mukaan.

Bitin CES-toimitus käy nyt nukkumaan. Muistakaapa seurata myös Mikrobitin Instagramia, johon ilmestyy CES-sisältöä koko viikon ajan.