Librem 5 on Linux-puhelin yksityisyyttään arvostavalle. Se käyttää omaa Debian-pohjaista PureOS-käyttöjärjestelmää. Aivan ensimmäisten puhelimien omistajien täytyy kuitenkin hoitaa laitteen päivittäminen komentorivin kautta.

Librem 5:n jakelu aloitetaan osissa. Jokainen jakelukierros tarkoittaa edellistä kierrosta korkeampaa laatua ja viimeistelyä niin raudassa kuin softassakin.

Jakeluperiaate menee siten, että mitä varhaisemmassa vaiheessa laitteen joukkorahoitukseen on osallistunut, sitä nopeammin valmiin tuotteen saa kouraansa. Asiakkailla on kuitenkin mahdollisuus valita myös toinen vaihtoehto: odottaminen. Odotus palkitaan korkeammalla laadulla ja paremmilla ohjelmistoilla.

Asiasta kirjoittaneen Phoronixin mukaan vasta vuoden 2020 toinen neljännes on ajankohta, jolloin laiteen kirjaimellisesti välillä terävät särmät on hiottu oikoisiksi, ja puhelin alkaa olla valmis jokapäiväiseen käyttöön.

Librem 5 -älypuhelinta valmistavan Purism-yhtiön suunnitelmissa siintää paranneltu versio 2, joka ajoittuisi vuoden 2020 lopulle. Tuolloin laite olisi riittävän valmis myös laajamittaiseen jakeluun. Versio 2 sisältäisi suunnitelmien mukaan myös 14 nanometrin viivanleveydellä valmistetun uuden sukupolven suorittimen.