Bloombergin lähteet paljastivat Applen salaisen projektin, joka kehittää satelliittiteknologian avulla tapaa lähettää dataa suoraan Apple-laitteesta toiseen. Tämän ansiosta Apple voisi täysin ohittaa langattomat verkot kuten teleoperaattorien mobiiliverkot.

Bloombergin mukaan Apple on haalinut noin tusinan verran huippuosaajia ilmailu-, satelliitti- ja antennitekniikan aloilta. Heidän käsiinsä annetun projektin on tarkoitus tuottaa käyttökelpoisia tuloksia jo viidessä vuodessa.

Toistaiseksi ei ole selvää, aikooko Apple kehittää omia satelliittejaan vai aikooko se vain vuokrata satelliitteja suurvalmistajilta kuten Boeingilta tai Lockheed Martinilta. Molemmissa tapauksessa Apple todennäköisesti aikoo valjastaa maassa olevaa satelliittikalustoa uusiin tarkoituksiin ja lähettää niiden avulla dataa mobiililaitteisiin.

Hanke on vasta alkuvaiheissaan, mutta Applen toimitusjohtaja Tim Cook on osoittanut henkilökohtaista kiinnostusta sitä kohtaan. Se ei kuitenkaan ole tae projektin onnistumiselle.