Bitcoinin arvo on heikentynyt viikonlopun aikana 18 prosenttia 33 500 dollarin tasolle.

Kryptovaluutan arvon raju heilahtelu on herättänyt epäilyksen vuoden 2017 kaltaisesta kuplasta, Bloomberg arvioi.

Sunnuntaina ja maanantaina jatkunut pudotus on ollut suurin sitten viime toukokuun. Viime perjantaina bitcoin ylsi kaikkien aikojen korkeimpaan arvoonsa, liki 42 000 dollariin.

”On syytä pohtia, onko tämä merkki isommasta korjausliikkeestä”, arvioi kryptovaluutalla kauppaa käyvän Lunon johtaja Vijay Ayyar Bloombergille.

Kupla kehittymässä?

Bitcoinin arvo on yli nelinkertaistunut viime vuoden aikana. Kova nousuralli muistuttaa vuoden 2017 huumaa, jolloin kryptovaluutan raju arvonnousu ehti houkutella monet sijoittajat mukaan ennen kuin hinta notkahti.

“Bitcoiniin on lähes varmasti syntymässä uusi kupla, sen nykyinen arvonnousu ei ole kestävää. Bitcoinista voi joskus tulla kypsempi valuutta, muutta siihen asti se pysyy pääosin spekulatiivisena sijoituksena”, arvioi Convoy Investmentsin Howard Wang.

Lunon Ayyar arvioi, että bitcoin saattaa vielä toipua jopa lähelle 44 000:ta dollaria ennen varsinaista korjausliikettä.

Kryptovaluutta on maanantaina toipunut viikonvaihteen kovimmasta syöksystä 35 600 dollariin Tokiossa.

Myös muut digitaaliset valuutat ovat olleet laskussa, toiseksi suurimman kryptovaluutan etherin hinta on laskenut 20 prosenttia.