Amerikkalainen it-pomo on myöntänyt yhdysvaltalaisessa oikeusistuimessa syyllistyneensä raskaan luokan petokseen. Oikeuden dokumenteissa miehen entistä työnantajaa ei paljasteta, mutta The Registerin mukaan kyseessä on todennäköisesti Rakuten Marketing.

Mies työskenteli erilaisissa korkeissa johtoportaan rooleissa syksystä 2015 kevääseen 2018. Töihin päästyään johtaja perusti oman yrityksen, jolle antoi nimeksi Interactive Systems.

Kyseinen pöytälaatikkofirma laskutti johtajan varsinaista työnantajaa seuraavien vuosien aikana esimerkiksi 16 palvelimesta ja palomuurilaitteesta. Mitään laitteistoa ei kuitenkaan koskaan toimitettu. Kun laskun lähettäjänä ja hyväksyjänä toimi sama mies, onnistui huijaus pitkään ongelmitta.

Ylimaallinen rikollisnero it-pomo ei kuitenkaan ollut. Osan laskuista hän nimittäin kirjoitti omalle nimelleen rekisteröidyllä Microsoft Wordilla. Viranomaisten saatua vihiä hämärästä toiminnasta muilta yrityksen työntekijöiltä, oli syyllisen nimi suhteellisen helppoa kaivaa Word-dokumenttien metadatasta.

Nyt huijari on myöntänyt rikoksensa ja luvannut palauttaa yli kuusi miljoonaa dollaria entiseltä työnantajaltaan varastamiaan varoja. Pahimmillaan oikeus voi määrätä kyseisestä rikoksesta jopa 20 vuotta vankeutta, mutta ainakin The Register epäilee lopullisen tuomion jäävän huomattavasti pienemmäksi.