Ensi keväänä julkaistava Windows 10:n suurpäivitys tarjoaa runsaasti uusia ominaisuuksia, mutta myös viilauksia perussovellusten valikoimaan.

Vastaisuudessa Paint-kuvankäsittely sekä WordPad-teksturi lukeutuvat Windows 10:n vapaaehtoisiin ominaisuuksiin, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sovellukset voidaan pitää asennettuina tai niistä voidaan hankkiutua eroon helposti.

Tähän asti Microsoft ei ole sallinut kaikkien Windows 10:n perussovellusten poistamista graafisia työkaluja käyttäen, vaan homma on täytynyt hoitaa komentoriviltä PowerShell-työkalun avulla.

Nyt Windows 10:n kevään suurpäivityksen testiversioon on lisätty ”Optional features”-vaihtoehto (vapaaehtoiset ominaisuudet) jonka kautta Windows 10:n lisäominaisuuksia voidaan hallita helposti. Valikon kautta voidaan Paintin ja Wordpadin lisäksi asentaa ja poistaa myös muita klassisia sovelluksia, kuten Internet Explorer -selain sekä Windows Media Player -mediasoitin.

Halukkaat voivat poistaa sovellukset ensi kevään tullen arvokasta tallennustilaa rohmuamasta. Mikäli käyttäjä tulee katumapäälle, onnistuu sovellusten asentaminen uudelleen helposti samasta paikasta. Sovellusten asennus ja poisto vaatii laitteen uudelleenkäynnistyksen.