Strategy Analyticsin tilastojen mukaan vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä puhelimia toimitettiin maailmanlaajuisesti 366,3 miljoonaa kappaletta. Viime vuonna samalla ajanjaksolla luureja liikkui 359,8 miljoonaa. Kasvua on siis viime vuoteen verrattuna noin kaksi prosenttia, Engadget kertoo.

Kasvua ajoivat lähinnä Samsung, jonka myynti nousi kahdeksan prosenttia ja Huawei, jonka kasvuluku on hurja 29 prosenttia. Vaikka muualla maailmassa Trumpin pakotteet leikkasivatkin Huawein suosiota, nosti valmistaja suosionsa huippulukemiin kotimaassaan Kiinassa.

Nousua nähtiin myös muilta kiinalaisyrityksiltä. Maininnan arvoisia ovat puhelinvalmistajien kärkisijoille kärkkyvä Xiaomi sekä OnePlus-brändin emoyhtiönä tunnettu OPPO, joka pyrkii nyt vahvasti myös Eurooppaan.

Applen käyrä osoittaa edelleen alaspäin, pudotusta viime vuoteen on kolme prosenttia. Strategy Analytics kuitenkin uskoo, että edulliset iPhone 11 -mallit ja lisääntyvä kysyntä Aasiassa ja Yhdysvalloissa nostaa myyntilukuja tulevaisuudessa.