Bloombergin haastattelemien lähteiden mukaan kyseessä on niin kutsuttu stablecoin eli Yhdysvaltain dollarin arvoon sidottu kryptovaluutta. Näin pyritään hillitsemään rajua arvon heilahtelua, joka on soittautunut perinteisten kryptovaluuttojen ongelmaksi.

Facebookilla on kuitenkin vielä pitkä matka kryptovaluutan julkistukseen, sillä se kehittää vielä strategiaa ja tapoja, joilla valuutan arvo saadaan pysymään vakaana. Bloombergin haastattelemat yhtiön sisäiset lähteet pysyttelevät nimettöminä.

Facebookilta on osattu odottaa siirtoja maksupalveluissa siitä asti, kun entinen PayPal-johtaja David Marcus palkattiin Messenger-viestimen johtoon vuonna 2014. Toukokuussa Marcus nimettiin yhtiön lohkoketjuosaston johtoon. Nyt osasto työllistää noin 40 henkeä.

Virallisiin valuuttoihin sidottujen kryptovaluuttojen määrä on noussut tänä vuonna, mutta yksikään niistä ei ole vielä noussut suursuosioon. Onnistuessaan Facebookista tulisi ensimmäinen teknologiayritys, joka onnistuu tämänkaltaisessa operaatiossa.

Kryptovaluuttaa aiotaan kokeilla ensimmäisenä Intiassa, jossa WhatsApp nauttii suursuosiota. Maassa on Kiinan jälkeen toiseksi eniten internetin käyttäjiä, 480 miljoonaa. Vuoteen 2022 mennessä määrän arvellaan nousevan 737 miljoonaan.

Lähde: Tivi