Macrumors kirjoittaa, että Apple on haastanut oikeuteen Corelliumin, jonka ratkaisuilla voi ajaa virtuaaliympäristössä mobiilisovelluksia. Arm-pohjaisissa järjestelmissä voi siten ajaa Androidin ja Linuxin lisäksi myös iOS-sovelluksia.

Applen mielestä Corelliumin toteutus on häpeämätön iOS-kopio, joka loukkaa sen oikeuksia: ”He ovat yksinkertaisesti kopioineet kaiken. Koodin, graafisen käyttöliittymän, kuvakkeet – aivan kaiken pienintä yksityiskohtaa myöten.”

Tuotetta voi ajaa selaimessa, jolloin käyttäjällä on kuin Applen mobiililaite näytöllään. Corellium sanoo, että sen tarkoituksena on antaa tietoturvatutkijoiden etsiä haavoittuvuuksia mobiilisovelluksista. Apple sanoo pelkäävänsä, että yhtä lailla turva-aukkoja voivat etsiä rikolliset, jotka sitten myyvät niitä eniten tarjoaville.

Huoli saattaa olla aiheellinenkin. Apple muistuttaa, että Corelliumin perustaja Chris Wade viittasi asiaan aiemmin tänä vuonna. Waden mukaan yhtiön asiakkaiden ei kannata pitää suurta melua löytämistään iOS-aukoista, koska ne saattavat osoittautua arvokkaiksi. Corelliumin käyttöehdoissa ei vaadita löydettyjen haavoittuvuuksien raportoimista Applelle.

Apple haluaa, että oikeus kieltää Corelliumilta virtuaali-iOS:n tarjoamisen ja määrää yhtiön tuhoamaan kaiken tekijänoikeuksia loukkaavan materiaalin, jota sillä on hallussaan. Lisäksi halutaan korvauksia vahingoista ja tulomenetyksistä.