Gnome on muun muassa Ubuntun oletusarvoinen työpöytäympäristö. Usein resurssisyöpöksi ja riisutuksi luurangoksi nimitelty ympäristö on parantanut juoksuaan versio versiolta, ja 3.34 on toistaiseksi parasta, mitä Gnomella on ollut tarjota.

Uusi versio on huomattavasti aiempaa suorituskykyisempi. Aiemmin nykineet ja paukkuneet, ruutuja välistä jättäneet animaatiot ovat nyt huomattavasti sulavampia. Lisäksi ympäristö reagoi näppäinkomentoihin aiempaa nopeammin, eikä suurikaan määrä avoimia sovelluksia saa järjestelmää matelemaan edes vanhemmalla laitteistolla.

Odotetuin uusi ominaisuus lienee mahdollisuus järjestellä sovellusten pikakuvakkeita kansioihin. Ryhmitellyt kansiot voidaan tämän jälkeen nimetä uudelleen. Gnome 3.34 mahdollistaa esimerkiksi toimisto-ohjelmisto LibreOfficen kuvakkeiden ryhmittelyn saman kansion sisään, mikä helpottaa niiden löytymistä sovellusten massasta.

Uuden Gnome 3.34:n pariin pääsevät ensimmäiseksi jatkuvasti päivittyvien Linux-jakelupakettien, kuten Arch Linuxin käyttäjät. Työpöytäympäristön tuorein versio vauhdittaa myös lokakuussa julkaistavaa Ubuntu 19.10 Eoan Ermineä. Malttamattomimmat voivat kokeilla uuden Gnomen ominaisuuksia vaikka heti lataamalla Ubuntu 19.10:n testiversion täältä.