Pääsääntöisesti älypuhelimet tarvitsevat päivittäistä latausta, mutta joskus saattaa olla, ettei yhdellä latauksella edes pärjää koko päivää tai lataaminen on voinut vahingossa unohtua. Applen tuore patentti voisi auttaa siihen, ettei virta pääse loppumaan päivän aikana kesken. Patentista kertoi AppleInsider.

Mitään erikoista ei ole siinä, että älypuhelin osaa kertoa, kun akun varaustaso on tipahtanut esimerkiksi 20 prosenttiin tai viiteen prosenttiin. Onpahan nykyisissä puhelimissa myös automaattinen virransäästötila, joka vähentää virtaa kuluttavia prosesseja akun varauksen pudottua tietyn tason alle. Näistä toiminnoista ei kuitenkaan ole paljoakaan iloa, jos latausvirtaa ei ole tarjolla vielä pitkään aikaan.

Applen iPhone voi jo nykyisellään oppia, miten käyttäjä sitä normaalisti lataa. Näin esimerkiksi yöllä ladatessa puhelin latautuu ensin 80 prosenttiin ja täyteen asti lataus tapahtuu vasta viime hetkellä, ennen kuin käyttäjä taas lähtee liikkeelle ja ottaa puhelimen pois latauksesta. Tämä auttaa pidentämään akun käyttöikää.

Applen tuore patentti on vähän vastaava, mutta tavallaan kuitenkin aivan päinvastainen. Patentin kuvauksen mukaan puhelin voisi oppia käyttäjän päivärytmejä niin, että se muistuttaa latauksesta jo hyvissä ajoin, ennen kuin akun varaus on pudonnut liian alas.

Järjestelmä oppisi käyttäjän lataus- ja käyttörutiinit, ja osaisi niiden perusteella laskea, miten pitkälle akku riittää. Näin laite voi muistuttaa latauksen tarpeellisuudesta esimerkiksi ennen töihin lähtöä tai jos laitteella on välillä tehty jotain poikkeuksellisen paljon virtaa kuluttavaa.

Kyse on tietysti tässä vaiheessa vain myönnetystä patentista, eli mitään varmaa tietoa ominaisuuden saapumisesta iPhoneen ei vielä ole.