Firefox-selainta kehittävä Mozilla kertoo kytkevänsä Flash Playerin pois käytöstä selaimen version 69 myötä. Se on tarkoitus julkaista 3. syyskuuta. Tämän jälkeen liitännäisestä hankkiudutaan vähitellen eroon kokonaan.

Mozillan mukaan se aikoo poistaa Flash-tuen Firefoxista kokonaan vuoden 2020 alkupuolella. Mikäli soitinta yhä tarvitsee, kannattaa harkita pitkäaikaisesti tuetun esr-version käyttämistä, jossa tuki säilyy ennallaan vuoden 2020 loppuun.

Vuoden 2021 käynnistyttyä Firefox ei suostu enää lainkaan lataamaan Flash-liitännäistä, sillä se ei ole enää Adoben virallisen tuen piirissä, Neowin kirjoittaa.

Flash Player ja muut npapi-rajapintaa käyttävät liitännäiset ovat muodostaneet tietoturvauhan Firefox-käyttäjille, ja Mozilla kertookin haluavansa siirtyä sellaisen netin käyttöön, jossa liitännäisiä ei tarvita lainkaan. Firefox-kehittäjän toiveissa on, että erilaiset web-teknologiat, kuten html5 tarjoavat tähän ratkaisun.

Moni verkkopalvelu, kuten videojätti YouTube on jo korvannut Flashin html5:llä. Muutamat palvelut luottavat kuitenkin yhä Flash Playerin voimaan. Eräs esimerkki yhä Flashiin turvautuvasta kotimaisesta palvelusta on energiayhtiö Helenin sähkönseurantapalvelu Sävel Plus.