Microsoftin mukaan yhtiö ei asenna uutta Chromium-pohjaista Edge-selainta yrityskäyttäjille automaattisesti, vaan nämä voivat halutessaan hallita asennusta tai estää sen. Kotikäyttäjille moista etuoikeutta ei kuitenkaan suoda.

Kotikäyttäjät saavat uuden Edge-selaimen automaattisesti Windows Updaten kautta. Automaattinen päivitys koskee kaikkia Windows 10:n kotikäyttäjiä, joiden käytössä oleva versio on 1803 tai uudempi. Oman Windows-version voi tarkistaa komennolla winver.

Windows 10 Home- ja Pro-versioiden yrityskäyttäjiä varten Microsoftilla on tarjolla Blocker Toolkit, joka on tarkoitettu organisaatioille, jotka eivät halua uutta Edgeä automaattisesti sen mahdollisesti mukanaan tuomien yhteensopivuusongelmien johdosta, MSPowerUser kirjoittaa.

Edge-päivitystä ei myöskään asenneta automaattisesti, mikäli organisaation käytössä oleva laite on yhdistetty Active Directory- tai Azure Active Directory -toimialueelle. Käytännössä Blocker Toolkit on tarkoitettu vain sellaisille organisaation Home- ja Pro-versioille, joita ei ole liitetty toimialueelle.

Uuden Edgen jakelu on tarkoitus aloittaa tammikuun 15. päivänä.