Kuukausimaksulla toimivia elokuvien ja tv-sarjojen striimauspalveluita on totuttu arvioimaan niiden sisällön perusteella. Meitä Mikrobitissä kuitenkin kiinnostavat myös niiden tekniset ansiot.

Tutkimme tässä juttusarjassa useimmat Suomessa saatavilla olevat elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelut.

Aiemmin olemme perehtyneet jo markkinajohtaja Netflixiin sekä hittisarjoilla keulivaan HBO Nordiciin (joka sai Bitiltä teknisestä toteutuksestaan roimasti sapiskaa!)

Amazonin suoratoistopalvelu Prime Video tuli Suomeen pari vuotta sitten kuin varkain, eikä ole sen jälkeenkään pitänyt itsestään suurempaa meteliä.

Kenties alkuaikojen puutteiden takia Prime Videon on saanut tilattua suhteellisen pienellä rahalla. Kuuden kuukauden tutustumisjakson jakson aikaan kuukausimaksu on vain kolme euroa ja sen jälkeen kuusi euroa kuukaudessa. Se on vähemmän kuin useimmilla kilpailijoilla.

Erityisen suuri hintaero on Netflixiin. Halvimpaan, 8 euroa kuukaudessa maksavaan tilaukseen ei ole suurta eroa, mutta sillä saa Netflixissä vain perustarkkuuden ja toiston yhdellä laitteella. Teräväpiirrosta ja toistosta kahdella laitteella pitää maksaa 12 euroa kuussa, 4k-tarkkuudesta ja hdr-väreistä 16 euroa.

Prime Videolla on vain yksi tilaus, joka on kaikille sama ja siihen kuuluu kaikki herkut.

Miten Amazon pärjää teknisesti ja miten on sisällön laita? Lue koko juttu: Testissä Amazon Prime Video