Suurten älypuhelinvalmistajien ensimmäiset taittuvanäyttöiset älypuhelimet on julkistettu alkuvuoden aikana ja kilpailu paremmuudesta käy kuumana. Viime viikolla Huawei-pomo haukkui Samsungin Galaxy Foldia. Nyt on Samsung-pomon vuoro haukkua Huawein tuotosta.

Samsungin tuotekehitys- ja tutkimusjohtaja Eui-suk Chung kertoi Australian Financial Review’lle, että Galaxy Foldin toteutus on vaihtoehdoista intuitiivisin käyttää.

”Avaat sen kuin kirjan ja suljet sen kuin kirjan. Tämä tapa on paljon luonnollisempi kuin muut”, Chung sanoo.

Galaxy Fold ei sulkeudu täysin, vaan taitettuna laitteessa on pieni rako. Chung tiedostaa, että näyttöjen väliin voi mennä asioita, jotka naarmuttavat näyttöä. Huolet ovat kuitenkin huomattavasti pienemmät kuin Huawein Mate X:n kohdalla, jossa näyttö on laitteen ulkopinnalla. Chungin mukaan Mate X saattaa itsekseen soittaa taskupuheluita.

Samsungin ratkaisu on Chungin mukaan myös kestävämpi. Kun Galaxy Fold on suljettuna, suuremmalle näytölle ei pitäisi käydä kuinkaan, jos vaikka puhelin putoaa maahan. Mate X:n näyttö on taasen riskialtis hajoamiselle kaikissa käyttöskenaarioissa. Chung väittää, että Galaxy Foldin ratkaisu on myös virtapihimpi, sillä nopeisiin toimenpiteisiin käytetään pientä kansinäyttöä eikä suurta näyttöä.

Taittuvien älypuhelimien paremmuudesta voi olla montaa mieltä eikä yhtä oikeaa vastausta varmasti ole. Samsungin Galaxy Fold ei vaikuttaisi kuitenkaan olevan yhtä altis hajoamiselle kuin Huawein Mate X.

Asiasta uutisoi Android Authority.

Lähde: Tivi