Nokia julkaisi uusia puhelimia heti messujen alussa. Ne eivät jääneet ainoiksi messuilla esitellyiksi uusiksi puhelimiksi, sillä myös Sony, Motorola ja puhelinmarkkinoilla uusi TCL halusivat osansa huomiosta.

Samsungin osastolla pääsi tutustumaan jo alkuvuonna julkistettuun ja pian takaisin vedettyyn taittuvanäyttöiseen Galaxy Fold:iin.

Sony Xperia 5

Sonyn uutuus Xperia 5 tuo lippulaivapuhelimen loistoa kutistetussa koossa. Puhelin istui poikkeuksellisen tukevasti kädessä, kun sitä vertaa leveämpiin kilpailijoihin.

Hieman pienempi koko ei ole heijastunut puhelimen ominaisuuksiin. Kolmen eri polttovälin kamerat, 6,1-tuumainen, 21:9 oled-näyttö sekä Qualcommin Snapdragon 855 luovat hyvät puitteet aktiivikäytölle. Kameran erikoisuuksiin kuuluu silmiin lukittuva automaattitarkennus. Puhelin on lisäksi IP68-suojaluokiteltu.

Sony Xperia 5 tulee myyntiin lokakuussa 799 euron suositushintaan.

Motorola One Zoom

Motorolan kovin uutuus oli One Zoom, joka sijoittuu keskihintaluokkaan. Sen ominaisuudet ja muotoilu ovat erittäin houkuttelevat huomioiden hinnan.

48 megapikselin pääkamera on saanut rinnalleen 8 megapikselin telen ja 16 megapikselin laajakulman. Kameran yökuvaustila vakuutti pikatestissä napaten talteen asiallisen kuvan erittäin hämärässä.

4000 milliampeerin akku, 6,4-tuuman amoled-näyttö ja lasin alle sijoitettu sormenjälkitunnistin ovat tässä hintaluokassa harvinaisia herkkuja. Suorituskyvystä huolehtii Snapdragon 675 -järjestelmäpiiri yhdessä neljän gigatavun keskusmuistin kanssa.

Motorola One Zoomia voi odotella myyntiin vielä syyskuun aikana haastaen Honorin, Nokian ja Huawein keskihintaiset mallit. Hinnat alkaen 429 €.

TCL Plex

TCL on Suomessa lähinnä tunnettu edullisista televisioistaan sekä Alcatel-puhelinten taustavoimana. Nyt merkki haluaa tuoda oman brändinsä puhelimet Euroopan markkinoille.

TCL Plex on kookkaalla 6,5-tuumaisella näytöllä varustettu keskihintainen puhelin. Se on muotoiltu erittäin pyöreäreunaiseksi ja tuntui pikakokeilulla kädessä varsin asialliselle isosta koostaan huolimatta.

48 megapikselin pääkameran valovoima on kiitettävästi F1.8. 123-asteen laajakulmakuvia pääsee ottamaan 16 megapikselin tarkkuudella. Kolmas kamera on optimoitu hämärään. Kahden megapikselin tarkkuuden ansiosta sen kennon pikselin ovat poikkeuksellisen suuret ja taltioivat siten enemmän valoa. Etukamera on upotettu näyttöön pieneen koloon.

TCL Plexin sisällä sykkii Snapdragon 675 yhdessä hulppean kuuden gigatavun keskusmuistin kanssa. Puhelimen myyntiin tulosta Suomeen ei ole varmuutta. Sen suositushinta on 329 €.

Samsung Galaxy Fold

Samsungin alkuvuodesta huonoin menestyksin lanseeraama Galaxy Fold vedettiin pian pois markkinoilta arvosteluissa havaittujen ongelmien vuoksi. Nyt Samsung on saanut näytön suojakalvoa ja saranoita koskeneet ongelmat kuriin ja Galaxy Foldia pääsi vihdoin hipelöimään omin käsin.

Taittuvanäyttöinen Galaxy Fold tuo aidosti uutta puhelinmaailmaan. Keskeltä aukeavan näytön avulla kuvaruudun pinta-ala ja mittasuhteet alkavat muistuttaa minitabletteja. Silti laite taittuu taskuun.

Käytännössä Galaxy vastaa muotoilultaan taitettuna kahta päällekkäin pinottua kapeaa puhelinta. Perusnäyttö on nykypuhelimiin verrattuna melko vaatimattoman kapeutensa ja 4,6-tuuman kokonsa takia.

Ison 7,3-tuuman näytön vahvuudet tulevat esiin tehokäytössä. Selaus isolta ruudulta on huomattavasti peruspuhelinta mukavampaa. Tehokäytössä ruudulle voi sijoitella useampia sovelluksia rinnakkaiskäyttöön tietokonenäytön tavoin. Puhelin viehätti kokeilussa ja sitä haluaa päästä kokeilemaan myös tosi elämässä.

Samsung Galaxy Fold tuli myyntiin virallisesti Etelä-Koreassa heti ja myynti laajenee syyskuussa Yhdysvaltoihin sekä muutamaan Euroopan maahan. Suomeen tulosta ei ole julkaistu tietoa. Hintaa Fold:lla tullee olemaan hitusen yli 2000 euroa.

Philipsin paluu audiomaailmaan

Philips on tehnyt paluun kuulokemaailmaan. Sen uudet mallit ovat ominaisuuksiltaan mielenkiintoisia ja hinnoiteltu varsin aggressiivisesti.

Esimerkiksi täysin langattomat SHB2515-kuulokkeet kestävät yhtämittaista käyttöä viisi tuntia ilman latausta.

Erikoista kuulokkeissa on niiden säilytykseen tarkoitettu kotelo, jota voi käyttää varavirtalähteenä puhelimille tai muille mobiililaitteille. Vaihtoehtoisesti sillä voi ladata kuulokkeet jopa 110 tunnin käyttöä varten ilman virtalähteeseen kytkemistä.

Philips SHB2515-kuulokkeet ovat heti myynnissä mustana hintaan 119€. Valkoinen malli tulee tarjolle syyskuussa.