Muun muassa Ubuntua kehittävä Canonical julkaisi kattavan blogikirjoituksen, jossa yhtiö esittelee Ubuntua vaihtoehtona Windows 10:lle. Canonicalin mukaan Ubuntun käyttöön ottavan ei tarvitse Officen ja pelaamisen lisäksi luopua juuri mistään muusta.

Samoilla apajilla kalastelee myös useampi eteläkorealainen yritys, kuten TmaxOS:ää kehittävä Tmax. Yhtiön edustajan mukaan käyttäjien houkuttelu on jo ehtinyt tuottaa tulosta.

Lähes kaikki perustelevat siirron tarpeellisuutta Linuxin Windowsia paremmalla tietoturvalla sekä lisenssikustannusten romahduksella. Kun jonkin hintalapussa seisoo pyöreä nolla, on tarjousta vaikeampi kampittaa.

Toki yritysten tulee ottaa huomioon se, että vaikka perusohjelmistot ovat ilmaisia, usein tuki ja työntekijöiden kouluttaminen aiheuttavat kustannuksia.

Windows 7:n tuki päättyi tammikuun 14. päivänä. Käyttöjärjestelmän käyttäjät ovatkin nyt vapaata riistaa hakkereille ja muille verkkorikollisille, sillä Seiskasta myöhemmin löytyviä tietoturva-aukkoja ei enää korjata. Tavallisia kuluttajia paremmassa asemassa olevat yritykset voivat hankkia Microsoftilta maksullista jatkotukea korkeintaan kolmen vuoden ajan.