Mikrobittiin otti yhteyttä tietokoneharrastaja, joka on kiinnostunut muun muassa Nokian valmistamista koneista.

1970-luvulla valmistetuista Mikko-minitietokoneista (huom: ei pidä sekoittaa uudempiin MikroMikko-koneisiin) kuitenkin tietoa liikkeellä harvinaisen vähän, ja koneet uhkaavat jäädä mysteereiksi. Muutamia Nokia Datan Mikko 3- ja Mikko 4 -malleja on kaivettu esiin, mutta niihin ei ole löytynyt käynnistyslevykkeitä eikä niitä tämän takia saa päälle.

Samoin joitakin Nokian vanhoja työntekijöitä on tavoitettu, mutta harva on osannut auttaa.

Tiedätkö sinä jotakin Mikko-minitietokoneista tai tunnetko jonkun asiantuntijan? Tiedätkö, mistä koneita tai niiden lisälaitteita ja tarvikkeita voisi löytää lisää? Ota yhteyttä toimitukseen osoitteeseen mikrobitti@almamedia.fi ja me viemme viestiä eteenpäin. Voit myös laittaa vinkkisi meille vaikkapa Facebookissa tai Twitterissä.

Mikko-pientietokoneita käytettiin muun muassa pankki- ja myymäläpäätejärjestelmissä. Käyttöjärjestelmänä oli reaaliaikajärjestelmä RTX, ohjelmointikielinä käytettiin Cobolia ja MPL:ää.

Malleja olivat muun muassa Mikko 3/16, 3/18 W, 3/38 sekä 4/06 A. Esimerkiksi mallissa 3/38 oli enimmillään 512 kilotavua keskusmuistia, massamuistina enimmillään 2 kappaletta 10 megatavun tai 96 megatavun levy-yksikköä sekä mg-nauha-asema.

Mikko 3/16
Vanhaa tekniikkaa. Kirjoitinpääte NOP 30:lla voi ohjelmoida Mikko 1 -tietokonetta.
Mikko 3/28
Mikko 3/36