Microsoft julkaisi keskiviikkona uuden Edge-selaimen, joka perustuu Chromiumin avoimen lähdekoodin selainprojektiin, uutisoi muun muassa The Verge.

Uusi Edge sisältää sisäänrakennetun seurantasuojauksen ja yrityksille sopivan Internet Explorer -tilan. Lisäominaisuutena tulee kokoelmat-ominaisuus, johon voi raahata kuvia ja sisältöä suoraan verkosta.

Digital Trends -sivusto hehkuttaa testaamaansa uutta Edgea kolmesta syystä. Se havaitsi, että Edgen suorituskykyä on parannettu, joka tekee siitä nopean. Uusi Edge on edeltäjäänsä kaksi kertaa nopeampi ja ylittää nopeustestauksissa sekä Firefoxin että Chromen.

Toiseksi, selaimen käyttöliittymä on Chromen tapaan selkeä ja helppo käyttää. Vanhan version tehosteet ja korostukset on poistettu. Tilalla ovat pyöristetyt kulmat ja varjoefekti. Kokonaisuudessaan käyttöliittymää on yksinkertaistettu ja selkeytetty.

Kolmantena Digital Trends nostaa esille selaimen mukauttamismahdollisuudet. Käyttäjän omat selainasetukset siirtyvät vanhasta selaimesta uuteen, jonka jälkeen käyttäjä voi valita itselleen eri toiminnoista muodostuvan teeman.

Chromesta tuttu ink-toiminto, välilehtien sivuun asettaminen sekä puhelimen ja tietokoneen välinen selainsynkronointi jäävät vielä uupumaan.

Selain on ladattavissa Windowsin versioille 7, 8 ja 10 sekä macOS:lle. Selaimen voi ladata täältä.