Tietotekniikka-alan ammattilainen Kim Holviala sai käräjäoikeudessa viime vuoden helmikuussa kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeustuomion. Tuomio tuli seitsemästä avunannosta törkeään ja yhdestätoista avunannosta perusmuotoiseen huumausainerikokseen.

Helsingin Sanomat kirjoittaa, että oikeudenkäynnin toinen kierros alkoi maanantaina Helsingin hovioikeudessa. Syyttäjä katsoo miehen syyllistyneen törkeään huumausainerikokseen ylläpitäessään ja kehittäessään Sipulikanavaa, joten tuomiota vaaditaan kovennettavaksi merkittävästi.

Syyttäjän mukaan sivustolla välitettiin kilokaupalla huumeita usean vuoden ajan ja 70 prosenttia julkaistuista 1,8 miljoonasta viestistä koski huumeita.

Puolustuksen esittämä näkemys on, että Sipulikanavaa ei ollut luotu huumekauppaa vaan anonyymiä keskustelua varten.

”Lain tarkoittamaa välittämistä tai avunantoa ei ole tapahtunut, vaikka ostaja olisi saanut myyjän yhteystiedot Sipulikanavalta”, Holvialan asianajaja Merja Annala sanoi HS:n mukaan.

Holviala ei puolustuksen mukaan voinut tietää, millaiseksi toiminta sivustolla muodostuu. ”Jos [huumekaupan] olisi yrittänyt estää kokonaan, olisi pitänyt moderoida huomattavasti enemmän, ja nyt jo hän käytti siihen lähes kaiken vapaa-aikansa”, Annala sanoo.

Puolustus katsoo, että mukaan moderoinnin tarkoituksena ei ollut edistää huumekauppaa vaan pitää keskustelu siistinä.