Luottokorttiyhtiö Mastercard on kertonut suunnitelmistaan ottaa kryptovaluutat osaksi palveluitaan jo tämän vuoden aikana, kirjoittaa ZDNet.

Yhtiön digitaalisista varoista ja lohkoketjukehityksestä vastaava varajohtaja Raj Dhamodaran kirjoittaa yhtiön blogissa idean lähteneen kryptovaluuttojen kasvavasta suosiosta. Kryptovaluuttoja ostetaan luottokortilla jo nyt, joten yhtiö pitää luonnollisena, että digitaalisia varoja täytyy pystyä siirtämään Mastercardilla tulevaisuudessa.

”Piti siitä tai ei, kryptovaluutoista ja muusta digitaalisesta varallisuudesta on tulossa yhä tärkeämpiä.”

Dhamodaran painottaa, ettei Mastercard neuvo ketään sijoittamaan rahojaan kryptovaluuttoihin. Kryptovaluuttojen tukemisessa on kyse valinnanvaran tarjoamisesta asiakkaille, kauppiaille ja yrityksille.

Mastercardilla on kuitenkin tiukat rajoitteet sen verkostoon hyväksyttäville valuutoille, joiden tulee olla luotettavia ja turvallisia. Dhamodaranin mukaan tällaisia ovat fiat-valuuttojen arvoon sidotut digitaaliset valuutat eli niin kutsutut stable coinit.

Yhtiö otti ensiaskeleensa kryptovaluuttojen parissa jo viime vuonna lanseeraamalla kryptovaluuttamaksukortin yhteistyössä Wirexin ja BitPayn kanssa. Lisäksi se aloitti yhteistyön kryptovaluuttapörssi LVL:n kanssa. Näissä tapauksissa kryptovaluutta ei kuitenkaan liiku Mastercardin omassa verkossa.

Tulossa olevan muutos siis mahdollistaisi kryptovaluuttojen siirtämisen Mastercardin omassa verkossa. Yhtiö työskentelee myös useiden keskuspankkien kanssa uusien digivaluuttojen kehittämiseksi.

Mastercardilla on tällä hetkellä 89 lohkoketjupatenttia sekä 285 patenttia odottavaa lohkoketjusovellusta.

Merkittävien uusien tukijoiden saaminen on usein saattanut kryptovaluuttojen hinnat nousuun. Näin kävi esimerkiksi syksyllä, kun PayPal ilmoitti tuestaan bitcoinille.