Viime päivinä on nähty kaksi uutta avausta taittuvien puhelimien sektorilla, kun ensin Motorolan uudesta Razr 4:stä vuodettiin kuvia ja sen jälkeen Samsung julkaisi konseptivideon, joka saattoi hyvinkin paljastaa Galaxy Fold 2:n perustekniikan. Forbesin mukaan Samsungilla on etulyöntiasema, mutta Motorola pystyy haastamaan isompansa kahdesta syystä.

Motorolassa ei kenties ole samanlaisia tehoja kuin Samsungissa, mutta se kilpaileekin omalaatuisella suunnittelulla. Forbesin mukaan Motorolan nostalginen simpukka-design saattaa hyvinkin vedota kuluttajiin tutulla retroudellaan. Lisäksi Motorolan tarjoamat Moto Mods -lisäosat mahdollistavat puhelimen ominaisuuksien muokkaamisen milloin vain, eikä puhelin siten vanhene käsiin samaan tapaan kuin tavanomaiset älypuhelimet.

Motorola saattaa vedota nikkariluontoisiin ostajiin muokattavuuden lisäksi siksi, että yhtiö on ollut varsin vapaamielinen kolmannen osapuolen korjausten suhteen. Samsung sai osakseen paljon huonoa julkisuutta ensimmäisen Fold-puhelimen näytön kestävyydestä, joskin ongelmia on pystytty sittemmin korjaamaan. Taittuvat näytöt ovat kuitenkin edelleen uusi teknologia, joten ongelmia on odotettavissa lisää.

Korjaamisen helppous on erityisen tärkeää myös siksi, että taittuvanäyttöisten hinnat pyörivät edelleen noin 2000 dollarin tuntumassa. Näillä hinnoilla kuluttaja haluaa olla varma siitä, että vahingoittuneen laitteen korjaaminen onnistuu helposti, Forbes arvioi.