Atlassian kamppailee Confluence-sovelluksestaan äskettäin löydetyn haavoittuvuuden eli nollapäivähaavoittuvuuden kanssa, The Register uutisoi.

Googlen turvallisuusinsinöörin Tavis Ormandyn mukaan kuka tahansa Confluence-käyttäjä voi joutua haavoittuvuuden kautta tehdyn hyökkäyksen uhriksi.

Haavoittuvuus paljastui vahingossa SwiftOnSecurityn Twitter-tilin julkaisussa viime viikolla.

Julkaisussa kerrottiin, että Atlassian tarjoaa tukisivuillaan verkkotunnusta, jonka kautta pääsee käsiksi paikalliseen palvelimeen. Yhteinen SSL-varmenne suojaa verkkoliikennettä Confluence-pilvipalvelun ja Atlassian Companion -sovelluksen välillä.

Ongelma on siinä, että kuka tahansa voi kopioida SSL-avaimen ja käyttää sitä hyökkäyksessä. Hyökkääjä voi esimerkiksi iskeä keskelle sovellusten välistä tietoliikennettä ja ohjata sen kulkemaan haluamallensa vahingolliselle sivustolle. Tavallinen käyttäjä ei huomaa, minne liikenne kulkee.

SwiftOnSecurity on ilmoittanut ongelmasta Atlassianille.

Atlassian kertoo, että ongelmaa pyritään ratkaisemaan aktiivisesti.

”Olemme pyytäneet sertifikaatin peruuttamista ja arvioimme, pitääkö meidän käyttää muitakin teknisiä ratkaisuja asiakkaidemme suojelemiseksi”, yrityksen tiedottaja kertoo The Registerille.