Kyse ei kuitenkaan ole tuonpuoleisesta lähetetyistä viesteistä vaan virheestä, jonka vuoksi kasa tekstiviestejä jäi kuukausien ajaksi jumiin bittiavaruuteen.

Hämmennystä aiheuttaneet viestit oli alun perin lähetetty tämän vuoden helmikuussa ystävänpäivän tienoilla. Jostain syystä ne eivät ole kuitenkaan päätyneet vastaanottajien puhelimiin – ennen kuin nyt, yhdessä ryppäässä.

Engadgetin mukaan ilmiö koskee useita operaattoreita Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Ongelma ei näyttäisi olevan riippuvainen myöskään puhelinmallista, sillä samanlaisista kokemuksista kertovat niin Android- kuin iPhone-käyttäjätkin.

Syynä on mitä ilmeisimmin jonkinlainen virhe useiden operaattoreiden käyttämässä viestijärjestelmässä.

T-Mobile on kertonut ilmiön johtuneen ”kolmannen osapuolen ongelmasta, joka vaikutti myös muihin verkkoihin”. US Cellular puolestaan tiedottaa ongelman syyksi virheellisen päivityksen viestijärjestelmässä. Myös Sprintin selityksenä oli ylläpitopäivitys. T-Mobile ja Sprint ovat tiedottaneet myös, että ongelma huomattiin nopeasti ja on ehditty jo korjata.

Yksityiskohtiin operaattorit eivät selityksissään menneet, joten nykytiedoilla tapaus on jäämässä melkoiseksi mysteeriksi. Seuraukset ovat joka tapauksessa aiheuttaneet suurta hämmennystä ja kiusallisia tilanteita.

Eräs Twitter-käyttäjä kertoo saaneensa viestin parhaalta ystävältään, joka kuoli aiemmin tänä vuonna. Toinen puolestaan sanoo puhelimen lähettäneen kuukausia vanhan viestin nykyiselle ex-poikaystävälle.