Suomessakin paljon parranpärinää aiheuttaneen OneCoin-krypyptovaluutan taruun ollaan mitä ilmeisimmin kirjoittamassa viimeistä lukua. Kovin onnelliselta loppu ei vaikuta juuri kenenkään kannalta.

OneCoinin pomomies on napattu kiinni Yhdysvalloissa, missä hän joutuu vastaamaan vakaviin syytteisiin erilaisista talousrikoksista.

Myös hänen siskoaan, joka on esitellyt itseään koko OneCoinin perustajana, syytetään jos jonkinlaisesta rikollisesta kikkailusta rahan kanssa. Asiasta kertoi Beingcrypto.com.

OneCoinin muitakin johtohahmoja syytetään nyt erilaisista talousrikoksista. Sisarusten lisäksi muita OneCoin-pomoja syytetään yhteensä 400 miljoonan dollarin varojen pesemisestä Irlannin ja Cayman-saarten kautta.

Syytettyjen penkille istutetaan myös rahojen siirtelyssä auttanutta lakimiestä. Mikäli kolmikko todetaan syyllisiksi, saattaa jokaisella edessä olla jopa 20 vuoden vankeustuomio. Syyttäjänviraston mukaan syytetyt ovat keränneet sijoittajilta katteettomilla lupauksilla jopa 3,7 miljardin dollarin edestä varoja.

Viranomaiset ovat kiinnostuneet pyramidihuijaukseksi todetusta OneCoinista myös muualla. Esimerkiksi Kiinassa OneCoiniin liittyen on asetettu syytteeseen 98 ihmistä. OneCoiniin liittyviä varoja on saatu kerättyä Kiinassa takaisin 253 miljoonan dollarin edestä.

Lähde: Tivi