Verizon Media on julkaissut yksityisyyteen keskittyvän hakukoneen nimeltä OneSearch, Venture Beat uutisoi.

Hakukoneen verkkosivuilla kerrotaan, ettei se käytä evästeitä, jaa käyttäjätietoja mainostajille tai tallenna hakuhistoriaa.

Hakutulosten luvataan olevan suodattamattomia. Hakukone näyttää siis samat tulokset kaikille käyttäjille.

Lisäksi OneSearchin kautta yhteystiedoille jaetut linkit vanhenevat tunnin sisällä niiden jakamisesta.

OneSearchin oletustila on tumma, joka indikoi sitä, että yksityisyysasetukset ovat käytössä. Tilan voi vaihtaa manuaalisesti myös vaaleaksi, mikä kytkee yksityisyysasetukset pois päältä.

Jotain silti jää

Vaikka Verizon Media markkinoi hakukonetta kaikella, mikä siitä puuttuu, on senkin ansaittava elantonsa.

OneSearch-tietosuojaosiosta käy ilmi, että hakukone tallentaa käyttäjän ip-osoitteen, hakusanan sekä tiedot käyttäjän laitteisto- ja ohjelmistoasetuksista. Tiedot tallennetaan kuitenkin eri palvelimille, jotta kokonaiskuvan muodostaminen käyttäjästä vaikeutuu.

Myös OneSearchin rahoitus tapahtuu mainostuotoilla. Mainokset eivät kuitenkaan perustu käyttäjän selaushistoriaan tai yksilöiviin tietoihin, vaan kuhunkin yksittäiseen hakuun. Ravintolaa etsivälle mainostetaan esimerkiksi ravintoloita.

Verizon Media on osa telejätti Verizonia. Vuonna 2016 Verizon joutui maksamaan Yhdysvaltain telehallintovirastolle päälle miljoonan euron sakon superevästeistä, joilla se seurasi matkapuhelinverkkonsa käyttäjiä.

Venture Beat uskoo kuitenkin, että Verizon Median takaa löytyvä suuri verkosto ja rahapinot edesauttavat OneSearchin laajenemista esimerkiksi tietoturvaan erikoistuneisiin tuotteisiin.