Siinä missä pc-koneita ja etenkin niiden koteloita muokataan tuon tuostakin mitä näyttävimmiksi kokonaisuuksiksi, pelikonsoleiden modauskulttuuri on vielä käytännössä lähtökuopissaan.

Tilanne on hiljalleen muuttumassa.

VGC kertoo, kuinka vietnamilainen pc-koteloiden tuunaamiseen erikoistunut Nhenhophach käytti kaksi kuukautta kehittääkseen kulmikkaan, tyylikkään ja täysin toimivan vesijäähdytysratkaisun PlayStation 5 -pelikonsolille.

Alla oleva video näyttää ajastetun kuvauksen avulla, kuinka Nhenhophach purkaa tuliterän PS5:n ja rakentaa sen ympärille vesijäähdytysjärjestelmän.

PC Mag huomauttaa, että vesijäähdytysmodauksen nykyisestä versiosta on viime kädessä vähänlaisesti iloa. Pleikkarin oma tuuletin onnistuu nimittäin pitämään konsolin viileämpänä kuin vesijäähdytys: veden voimaan luottava PS5 pyörii 40-50 celsiusasteen välillä siinä missä perus-PS5 hyrrää 30 asteen molemmin puolin.

Toisin sanoen, vedellä lotraaminen saa PS5:n käymään kuumempana kuin jos laitteeseen ei koskisi lainkaan.

PC Mag kuitenkin huomauttaa, että kyseessä on tyylikysymys, jonka lisäksi vesijäähdytetty PS5 menee merkittävästi pienempään tilaan kuin perustuulettimiin luottava karvalakkimalli. Sillä on oma arvonsa.

Nhenhophach muistuttaa myös, että tämä on vasta jäähdyttimen ensimmäinen versio. Tehoa parannetaan ja ongelmia hiotaan, ja lopulta custom-kotelosta aiotaan tehdä myös kaupallinen versio.