Supersuosittu Linux-työpöytäympäristö KDE tarjoaa käyttäjille mukautettavuutta, keveyttä ja erinomaista käyttöliittymää, joka muistuttaa hyvin paljon Windowsin vastaavaa.

Kun Windows 7:n tukiaika viimein päättyy, miksi et kokeilisi Linuxiin perustuvaa käyttöjärjestelmää KDE-työpöytäympäristöllä varustettuna, KDE:n kehittäjät kysyvät.

KDE:n ja Linuxin paremmuutta he perustelevat muun muassa sillä, että toisin kuin Windows 10, Linux ei soittele kotiin eikä loukkaa käyttäjänsä yksityisyyttä. Vaikka väite ei pidä jokaisessa tapauksessa vettä, on Linux kuitenkin lähtökohtaisesti parempi valinta yksityisyyden ystäville kuin Microsoftin lippulaivakäyttöjärjestelmään siirtyminen.

Valintaa helpottamaan KDE on julkaissut videon, jossa esitellään työpöytäympäristön ominaisuuksia. Videolla KDE on muokattu muistuttamaan erehdyttävästi Windows 7:ää käyttöliittymän läpinäkyvyyttä unohtamatta.

KDE:llä varustettuja Linux-jakeluita on tarjolla runsaasti. Tunnetuimpia lienevät KDE Neon sekä Ubuntuun perustuva Kubuntu. Erinomainen vaihtoehto on myös Manjaro KDE.