Samsungin lippulaivapuhelinten mallisto sai kolme uutta jäsentä. Hintahaitari on suuri, ja kolmikosta löytyy puhelin moneen makuun.

Mikrobitin testissä nähdään kolme erilaista puhelinta: Samsung Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ ja Galaxy S21.

Suurimman huomion uusista puhelimista on tietysti saanut S21 Ultra, mutta edullisemmat mallit voivat olla järkevämpiä ostoksia kuin vähintään 1 300 euron malli.

Mistään karvalakkipuhelimista ei siis puhuta, kun keskimmäisen mallin hinta on vajaat 1100 euroa ja perusmallinkin hinta noin 879 euroa. Lähtöhinnat ovat kuitenkin viime vuotta alhaisemmat ja hintahaitari huomattavasti suurempi.

Galaxy S21 -puhelimet ovat saaneet maltillisia, joskin onnistuneita, parannuksia viime vuoden malleihin. S21 Ultrassa lasi kaartuu hieman reunoille, S21:ssä ja S21+:ssa näyttö on tasainen. S21 Ultrassa ja S21+:ssa taustapuoli on mattapintaista lasia, joka hylkii sormenjälkiä erinomaisesti.

Samsung uudisti kameramoduulinsa. S21:ssä ja S21+:ssa on kuitenkin identtiset kamerajärjestelmät, jotka vastaavat megapikseleiltään ja ominaisuuksiltaan viime vuoden malleja. Suurimmat uudistukset nähdään S21 Ultran kamerajärjestelmässä.

Muita pikkueroja on runsaasti.

Jos vain kärkiominaisuudet kelpaavat, Ultra on luonteva valinta. Hintatietoinen ostaja voi kuitenkin päästä myös hieman halvemmalla.