Googlen tietoturvatutkijat ovat löytäneet useita tietoturva-aukkoja Applen Safari-selaimesta, Financial Times uutisoi.

Aukot löytyvät Safarin Intelligent Tracking Prevention -seurannanesto-ominaisuudesta, joka julkaistiin vuonna 2017. Oletuksena päällä olevan suojauksen on tarkoitus taata käyttäjän tietosuoja ja estää sivustojen välinen seuranta.

Sen sijaan ominaisuus paljastaakin käyttäjän henkilötiedot ja mahdollistaa selaus- ja hakuhistorian hakkeroinnin, Cnet kirjoittaa.

Apple on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa, mutta kertoo paikanneensa aukot 2019 joulukuussa. Googlen raportti kuitenkin väittää, että paikkauksista löytyy edelleen ongelmia.

Seurannanestoteknologia toimi alunperin niin, että se pyrki tunnistamaan kaikki kolmannet osapuolet, joiden se huomasi lähettävän mainoskäyttöön tarkoitettua personoitua dataa. Se keräsi näiden verkkosivujen verkkotunnukset ja merkitsi ne estolistaan.

Teknologia toimi kuitenkin itseään vastaan, sillä juuri tämä listaustapa loi mahdollisille hakkereille keinon nähdä yksityiskohtainen kuvaus käyttäjän verkkohistoriasta.

Google julkaisi keskiviikkona löydöksistään raportin, jossa se erittelee haavoittuvuudet. Yhtiö on havainnut myös viisi hyökkäystä, joiden se uskoo johtuvan kyseisistä aukoista.

Johtaja Justin Schuh Google Chromesta julkaisi keskiviikkona tviitin, jonka mukaan Apple ei ole vieläkään korjannut ongelmaa.