Mikrobitti tutustui kahteen animesarjoihin erikoistuneeseen striimauspalveluun.

Animesta kiinnostuneen suomalaiskatsojan on suosiolla suunnattava kohti aiheeseen vihkiytyneitä striimauspalveluita, joista näkyvimmin Suomessa toimivat Crunchyroll sekä Wakanim.

Kaliforniasta ponnistava Crunchyroll on toiminut Suomessa jo pitkään. Palvelu on vastikään siirtynyt Sonyn omistukseen. Sen sijaan Wakanim on ranskalaisen yhtiön omistama alusta, joka on pari vuotta sitten saapunut myös pohjoismaisten käyttäjien saataville.

Molemmat palvelut tarjoavat mahdollisuuden sarjojen katsomiseen ilman maksullista kuukausitilausta. On kuitenkin tuotantokausia tai sarjoja, jotka Crunhyroll on piilottanut maksumuurina taakse. Puolestaan Wakanim näyttää uusimmat jaksot ilmaiskäyttäjille viikon viiveellä.

Heikomman kuvanlaadun lisäksi isoin risti ilmaiskäyttäjälle on mainokset, jotka molemmilla alustoilla saattavat kestää oikein mainoskatkon verran. Lisäksi niitä on upotettu reippaan 20 minuutin mittaisiin jaksoihin kolmin kappalein.

Suomenkielisen katsojan kannattaa tiedostaa, että nämä alustat eivät tarjoa suomenkielisiä sisältöjä. Osa sarjoista on dubattu englanniksi, mutta pääosin sisällöt nautitaan japaniksi englanninkielisten tekstitysten kanssa.

Palveluissa ilmeni sekä sisällön että toimivuuden kanssa merkittäviä eroja.