Puhelinvalmistajat kilpailevat nykyään kameroillaan. Markkinoilla on nähty mitä erilaisempia kameraratkaisuja, mutta tällä hetkellä näyttäisi siltä, että valmistajat painottavat sitä, monta kameraa puhelimesta löytyy.

Komponenttivalmistaja Qualcommin uusi Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri voi auttaa tuomaan puhelimiin entistä parempia kameroita, uutisoi Cnet. Ensi vuonna käyttöön tuleva järjestelmäpiiri tukee jopa 200 megapikselin kameroita. Esimerkiksi Samsungin Galaxy S10+ -puhelimessa ja Applen Iphone 11 Prossa on 12 megapikselin pääkamera muiden kameroiden ohella. Monet puhelinvalmistajat ovat käyttäneet lippulaivapuhelimissaan 48 megapikselin kameroita.

Kamerasta on tullut näytön ohella yhä tärkeämpi myyntivaltti puhelimille. Ei olekaan ihme, että valmistajat haluavat nokitella toisiaan myös yhä enemmän megapikseleitä sisältävillä kameroilla. Megapikselit eivät kuitenkaan itsessään määritä sitä, kuinka hyviä kuvia puhelimen kamera tuottaa. Esimerkiksi uuden Iphonen kamera on suoriutunut niin hyvin, että sitä on käytetty musiikkivideon kuvaamiseen. Iltalehti kertoi myös marraskuussa, miten vaikea on erottaa Iphonen ja 20 000 euron Leica-kameralla otettuja kuvia. Lue lisää täältä.

Kiinalaisvalmistaja Xiaomi on kertonut ottavansa käyttöön Snapdragon 865 -järjestelmäpiirin ensimmäisten joukossa. Yhtiö toi vasta myyntiin Mi Note 10 -puhelimen, joka on varustettu 108 megapikselin kameralla.

Ensi vuonna tullaan näkemään varmasti monien muidenkin valmistajien puhelimia, jotka on varustettu viimeisimmällä järjestelmäpiirillä. Samalla odotettavissa on uusi hyppy puhelimissa käytettävässä kamerateknologiassa.