Taittuvanäyttöiset puhelimet eivät ole mitenkään uusi juttu. Esimerkiksi Samsung sekä Huawei ovat tarjonneet omia mallejaan jo jonkin aikaa.

Samsung on jopa tuonut myyntiin jo Fold-sarjansa toisen version sekä simpukkamallisen Flipin.

Myös Applen on huhuttu kehittävän omaa taittuvanäyttöistä puhelintaan, joka yhdistää perinteisen älypuhelimen sekä tabletin. Nyt MacRumors uutisoi sijoittajille tarkoitetusta tiedotteesta, jossa analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi Applen tulevaisuutta.

Tiedotteessa arvioidaan, että Apple tuo vuonna 2023 taittuvanäyttöisen puhelimen markkinoille. Puhelimessa olisi kahdeksantuumainen taipuva OLED-näyttö.

Kuon mukaan valmistajien on vääjäämättä otettava taittuvanäyttöiset puhelimet osaksi valikoimaansa. Kuo jopa arvelee, että Applesta tulisi näillä markkinoilla markkinajohtaja.

”Ennustamme, että taitettavat laitteet hämärtävät älypuhelimien, tablettien ja kannettavien tietokoneiden rajoja tulevaisuudessa. Tuotteiden välisten ekosysteemiensä ja laitteistosuunnittelunsa ansiosta Apple tulee olemaan suurin voittaja uudessa taittuvien laitteiden trendissä, tiedotteessa arvioidaan.”