Linux-maailma perustuu avoimuuteen. Kun Nvidia ei tarjoa tarvittavia työkaluja GeForce-näytönohjainten kanssa puljaamiseen, täytyy sellainen kehittää itse, Gaming on Linux kirjoittaa.

GreenWithEnvyn avulla voidaan muun muassa ylikellottaa näytönohjainta, säädellä tuulettimien nopeutta ja luoda erilaisia käyttöprofiileja. Esimerkiksi tuulettimien kierrosnopeutta voidaan kasvattaa näytönohjaimen ytimen lämpötilojen noustessa.

Työkalun ylikellotusominaisuuksien käyttämiseksi täytyy ensin kytkeä käyttöön Coolbits-ominaisuus. Esimerkiksi Ubuntussa se onnistuu komennolla sudo nvidia-xconfig --cool-bits=8. Komennon ajaminen edellyttää, että käytössä on Nvidian suljettu ajuri. Se voidaan asentaa esimerkiksi Ubuntun Ohjelmistot- ja toiminnot -asetusvalikon Lisäajurit-valinnan kautta.

GreenWithEnvy voidaan asentaa useimpiin Linux-jakeluihin flatpak-pakettina Flathub-sovelluskaupan kautta. Arch Linuxin ja siihen perustuvien jakeluiden käyttäjät löytävät työkalun AUR-ohjelmistolähteen valikoimista.

Lopuksi varoituksen sana: Näytönohjaimen ylikellottaminen on riskialtista puuhaa. Kortit ja niiden jäähdytys on usein suunniteltu toimimaan parhaiten valmistajan asettamilla kellotaajuuksilla. Kellotaajuuksien omavaltainen korottaminen saattaa aiheuttaa toiminnan epävakautta ja pahimmassa mahdollisessa tapauksessa näytönohjaimen vaurioitumisen tai jopa rikkoutumisen.