Facebookin poistolinjaukset ovat herättäneet huomiota tämän tästä: milloin on sensuroitu maailmankuuluja uutiskuvia, milloin taas taideteoksia tai historiallisia patsaita. Aina ei tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Yhdessä asiassa Facebook on ollut varsin johdonmukainen – nännejä se ei siedä. Sensuroinnin kohteeksi on joutunut lähes kaikki mahdollinen levynkansien kuvista rintasyöpäryhmien valistusmateriaaliin.

BBC kirjoittaa taas yhdestä tapauksesta, jossa Facebook ei hyväksynyt tatuointiyrittäjän mainoksia. Vicky Morgan on tarjonnut palveluksiaan muun muassa rintasyöpäpotilaille, joilta on amputoitu rinta. Hän on tatuoinut näille uuden nännipihan nänneineen.

Morgan yritti mainostaa yritystään Facebookissa ja käytti mainoksissa kuvia töistään. Ei käy, totesi Facebook. Ei, vaikka kyse ei siis ole todellisista nänneistä eikä voisikaan, koska ne on poistettu.

Tatuointiyrittäjä kertoo, että hän on voinut käyttää samoja kuvia FB-sivullaan, mutta mainokset sensuroitiin.

”Mainoksia koskevat tiukemmat säännöt kuin muuta sisältöä. Emme salli mainoksia, joissa on aikuissisältöä, kuten suoranaista tai epäsuoraa alastomuutta”, Facebookin edustaja selitti.