Android Authority kirjoittaa Huawein äskettäin julkaisemasta ”uudesta puhelimesta”, joka ei todellisuudessa olekaan niin uusi: P30 Lite New Edition on ainoastaan hieman päivitetty versio viime vuoden alkupuolella myyntiin tulleesta P30 Lite -mallista.

Ainoat erot ovat löydettävissä ram- ja käyttömuistien määristä. Jopa värivaihtoehdotkin ovat täysin samat.

Yhteistä on myös se, että P30 Lite New Edition tulee Googlen sovellusten ja palveluiden kera edeltäjänsä tavoin. Viime syksystä lähtien julkaistut uudet Huaweit eivät niitä ostajilleen tuo, mutta ennen USA:n boikottipäätöksiä julkaistuja malleja rajoitus ei koske.

Huawei pyrkii nyt kiertämään kieltoa julkaisemalla uuden puhelimen, joka onkin itse asiassa jo aikaa sitten julkaistu. Kovin monta kertaa tätä temppua ei voi tehdä, Android Authority toteaa.

Huaweilla pyyhki viime vuonna varsin mallikkaasti, vaikka etenkin Yhdysvallat ahdisteli sitä parhaansa mukaan muun muassa kieltämällä teknologian myyntiä yhtiölle – mihin Google-ongelmakin liittyy. Mutta googlettomien puhelinten myyminen länsimaihin on vaikeaa ellei ylivoimaistakin, vaikka ne kiinalaisille hyvin kelpaisivatkin.

Huawei P30 Lite New Editionin kerrotaan tulevan myyntiin Britanniassa keskiviikkona noin 350 euroa vastaavalla hinnalla ja todennäköisesti piakkoin myös muissa maissa.