Analyytikko- ja konsulttiyritys Omnia on teetättänyt vuotuisen IT Enterprise Insights -tutkimuksensa. Tutkimus tavoitti yli 6400 it-johtajaa 56:ssa maassa 16:lla suurella teollisuudenalalla ja 80:n eri teknologian parissa.

Vastausten perusteella it-toimittajat suhtautuvat tulevaisuuteen positiivisella asenteella huolimatta globaalin talouden epävarmuuksista: 62 prosenttia tutkimukseen vastanneista it-johtajista uskoo, että yritysten it-panostukset kasvavat vuonna 2023.

”Tulokset eivät yllätä, kun katsotaan kokonaiskuvaa. Yleisesti ottaen käynnissä on selvä siirtymä siitä, että ict nähdään pääasiassa liiketoiminnan käynnissä pitävänä moottorina siihen, että ict:stä tulee avaintekijä niin lisäarvon luomiselle kuin osaajien houkuttelemiselle ja jäämiselle. Tästä johtuen yritykset ovat muuttaneet strategista fokustaan ja myöntävät ict-budjetteihin enemmän määrärahoja ja resursseja. Tämä puolestaan on tervetullut uutinen it-toimittajille ja palveluntarjoajille”, kommentoi Omdian tutkimusjohtaja Cem Nurkan.

Nurkanin mukaan Omdian tutkimus pyrkii antamaan it-toimittajille dataa, jota he kaipaavat voidakseen ymmärtää asiakkaidensa tarpeita. Näin toimittajat voivat paremmin varmistaa, että markkinastrategiat ovat linjassa asiakkaiden prioriteettien kanssa.

Tätä tarkoitusta varten Omdian tutkimus kartoitti, mitä tarpeita erilaisilla yrityksillä on, millaisia hankkeita ne aikovat priorisoida sekä millaisia teknologisia sijoituksia heillä on kiikarissa.

Yrityksillä prioriteettilistan kärkeen nousivat digitaalisen kyvykkyyden kasvattaminen, tietoturvasta, yksityisyydestä ja henkilötiedoista huolehtiminen, modernin työympäristön rakentaminen, legacy-järjestelmien modernisointi sekä pilvipalveluiden käyttöönotto.

Strategiatasolla priorisoitiin liikevaihdon ja budjetin kasvattamista, toimintatehokkuuden kasvattamista sekä käyttökokemuksen parantamista.

Myös ict-toiminnan pyörittämiseen uppoavia kuluja halutaan karsia.

Yritykset pitivät toiminnalle tärkeimpinä digitaalisina teknologioina erilaisia teknologia-alustoja, bisnesalustoja, 5g:tä, yritysten IoT:tä sekä tekoälyjen ja koneoppimisen käyttöönottoa.

Omnian IT Enterprise Insights -tutkimus löytyy täältä.