The Next Web kertoo, että Roberto Escobar on pystyttänyt Impeach Trump Fund -rahaston tavoitetta varten. Rahaston sivut kertovat heti kättelyssä pitävänsä Trumpia korruptoituneena poliitikkona, joka pelkää kansan sankaria, Pablo Escobaria.

Alun perin rahasto haali varoja joukkorahoitushankkeen kautta, ja se vetikin ilmiömäisen hyvin: Impeach Trump Fund -projekti keräsi 10 miljoonaa dollaria 10 tunnissa.

Sen jälkeen rahaston käyttämä GoFundMe-joukkorahoitusalusta veti hankkeelta töpselin seinästä.

Escobar ei sensuurista lannistunut, vaan pystytti välittömästi oman bittirahansa, escobarin. Sen avulla joukkorahoitus ei voi kaatua siihen, että yksittäinen alusta päättää ampua Trumpin tuhoa halajavan hankkeen alas.

Escobar-raha on stablecoin, eli sen arvo sidotaan kiinteästi Yhdysvaltain dollariin. Se käyttää erc-20 -varmenteita, ja pohjautuu ethereumin lohkoketjuun. Escobareja julkaistaan miljardi kappaletta.

Escobar houkuttelee rahalleen ostajia lupaamalla, että varat jaetaan Trumpin kaatamisen sekä escobarin kehittämisen kesken.

Escobar haluaa myös escobarin haastavan tetherin, toistaiseksi suosituimman stablecoinin.

Escobar ei ole Escobarin ensimmäinen bittivaluutta. Hän kehitti ja julkaisi bitcoinin haarauman, diet bitcoinin, vuoden 2018 maaliskuussa. Sen arvo on romahtanut käytännössä olemattomiin.