Mikrobitti testasi 12 modernia mediatoistinta. Testin voittajaksi nousi Nvidia Shield TV.

Nvidia Shield perustuu Android TV -alustaan. Se vakuuttaa niin fyysisten ominaisuuksien kuin käytettävyytensäkin osalta. Erikoisuutena Shield TV:tä voi käyttää pc-pelien suoratoistopelaamiseen mukana tulevan peliohjaimen avulla.

Ominaisuudet ovat kunnossa kaikkeen käyttöön. Langattoman verkon ohella fyysinen verkkoliitin luo varman yhteyden vaativaan käyttöön. Kaksi usb-liitintä soveltuvat peliohjaimen lataukseen ja tiedostojen toistoon usb-muisteilta.

Mainio suorituskyky heijastuu käytettävyyteen. Valikot toimivat viiveettä ja sovellukset käynnistyvät ripeästi.

Kaukosäädin on hyvin yksinkertainen. Se sopii Android TV:n käyttöön, mutta jossain sovelluksissa useampi pikanäppäin olisi paikallaan. Kaukosäätimessä olevan mikrofonin avulla hakukenttiin voi sanella sanat, mikä nopeuttaa merkittävästi esimerkiksi sovellusten hakua Play-kaupasta.

Kodi-sovelluksen asentamalla kotiverkon smb- ja upnp-jaot saa valjastettua nätisti käyttöön. Videot toistuvat ongelmitta 4k-tarkkuudella ja jopa hdr-laajasävyin, jos televisio ominaisuutta tukee. Myös nettipalveluissa saadaan käyttöön maksimitarkkuus ja hdr, joten 4k-sisällöstä päästään nauttimaan täysillä Netflixin ja YouTuben kautta. Ainoa puute on Amazon Prime Video, jolle ei sovellusta löydy.

Pisteet: 8,8/10

Hinta: 240 €

Arvosana 4,5/5

Hinta-laatusuhde 2/5

Hyvää Käytettävyys, kuvanlaatu, ominaisuudet

Huonoa Yksinkertainen kaukosäädin

Pointti Monipuolinen ja laadukas 4k-älyboksi