Näin ikävästi ovat asiat Salamisin saarella. Noin 40 000 asukkaan ja 95 neliökilometrin saarelle ei nimittäin ilmesty automaattisesti ensimmäistäkään Pokémonia.

Ongelma johtuu pelin taustayhtiön Nianticin käyttämästä vanhasta karttapohjasta. Open Street Maps -projektin vanhoissa versioissa Kreikan edustan pienet saaret on merkattu pelkästään mereksi. Tuoreimmissa päivityksissä saaret näkyvät veden pinnalla kuten kuuluukin, mutta Niantic ei syystä tai toisesta ole päivittänyt karttatietoja Pokémon Go -peliin.

Aivan toivotonta pelaaminen ei ole, sillä monstereita saa houkuteltua esiin vieheillä (lure) tai suitsuketta (incense) käyttämällä. Nämä ovat kuitenkin maksullisia ominaisuuksia.

Paikalliset pelaajat ovat yrittäneet valittaa asiasta Nianticille useita kertoja, mutta peliyhtiö ei ole ottanut toiveita kuuleviin korviinsa. Pelaajille on lähetetty vain standardivastauksia, joissa on esimerkiksi kehotettu siirtymään pelaamaan jonnekin muualle tai jopa tarkistamaan oman puhelimen gps-asetukset. Asiaa Eurogamerilla kommentoinut Pokémon Go -pelaaja toteaakin turhautuneena asian julkituomisen Redditissä olevan viimeinen keino saada kartta korjattua. Mikäli tämäkään ei tuota tulosta, loppuu pelin pelaaminen saarella tyystin.