Microsoft julkisti kaksinäyttöisen Surface Duo -puhelimensa marraskuussa 2019. Puhelin julkaistaan jouluksi 2020.

Ars Technica kertoo, että kehitystyö on kuitenkin jo niin pitkällä, että puhelimesta on käyttökelpoinen prototyyppi. Twitter-käyttäjä Israel Rodriguez nimittäin törmäsi tällaiseen prototyyppiin Vancouverin metrossa ja salakuvasi laitetta käytössä.

Videon perusteella Surface Duo käyttää Android 10 -käyttöjärjestelmää. Kuten prototyypeiltä voi odottaakin, kaikki ei suju mutkattomasti: 46 sekunnin kohdalla laite ottaa ja kaatuu, eikä aluksi reagoi mihinkään. Vasta useamman alhaalta ylös -pyyhkäisyn jälkeen käyttäjä saa taiottua esiin tarvittavan valikon.

On sinänsä onni, että prototyyppi kaatui, sillä nyt videolle tallentui koko joukko Surface Duon toimintoja ja ominaisuuksia. Video havainnollistaa kuinka Duo on kuin kirja, jossa sovellukset saa vierekkäin. Sen saa myös taitettua auki niin, että sen näytöt ovat yhtä isoa maisemaa. Joskus näytöt voivat myös olla päällekkäin, jolloin näytöt ovat yhtä suurta vieritys- ja kosketusnäyttöä. Kun laitteen laittaa kiinni, ruudut jäävät nätisti metallikuorien suojaan.

Teknisistä ominaisuuksista tiedetään vielä varsin vähän. Videolla näkyy yksi kamera oikeanpuoleisen ruudun yläpuolella, ja koska puhelimen näytöt yhdistävä sarana taittuu 360 astetta, samainen kamera on sekä etu- että takakamera. Sillä on tukenaan led-salamavalo.

Tiedossa on myös, että kumpikin näytöistä on kooltaan 5,6 tuumaa.