Googlen omasta järjestelmäpiiristä on huhuttu säännöllisin väliajoin. Nyt huhuissa on kuitenkin enemmän lihaa luiden päällä kuin koskaan aiemmin. AndroidCentral on pohtinut mitä Googlen oma järjestelmäpiiri voisi tuoda mukanaan.

Bangaloressa sijaitsevaan sirulaboratorioon on jo palkattu väkeä, todellisia alan huippuja esimerkiksi Qualcommilta, Inteliltä ja Nvidialta. Google onkin jo hyödyntänyt näiden osaamista esimerkiksi datakeskuksissa käytetyissä suorittimissa ja koneoppimissiruissa. Myös Pixel-puhelimissa on jo Googlen omia siruja huolehtimassa kameran toiminnallisuudesta.

Mikäli Pixel-puhelimiin suunnitellaan myös järjestelmäpiiri, saa Google saman etulyöntiaseman kuin Applella on omien puhelintensa suhteen. Sama yhtiö toimittaa sekä käyttöjärjestelmän, että sitä ajavan raudan. Google olisi siten aiempaa vapaampi julkaisemaan päivityksiä puhelimiinsa, kun se olisi vastuussa myös järjestelmäpiiristä, eikä sen tarvitsisi tehdä yhteistyötä asiassa Qualcommin kanssa.

Vähintään yhtä tärkeitä ovat myös kustannussäästöt, joiden ansiosta laitteiden hintaa voitaisiin laskea. Pixel 3a -puhelin on ollut jo nyt hurjan suosittu sen edullisen hinnan vuoksi. Tehokkaammat Pixel 4 -laitteet tuskin yltävät myyntimäärissä lähellekään samoihin lukemiin. Tulevaisuudessa Googlen ”halpamallit” voisivat kilpailla suorituskyvyssä tasapäisesti muiden valmistajien huippumallien kanssa. Tämä oletettavasti vauhdittaisi niiden myyntiä entisestään.