Google on poistanut automaattisista hakuehdotuksista sanan ”Kodi”, sillä kyseinen ohjelmisto liittyy hakujätin mielestä liian läheisesti tekijänoikeuden loukkauksiin, TorrentFreak kirjoittaa.

Googlen automaattisista hakuehdotuksista on suodatettu runsaasti piratismiin liittyviä hakusanoja, kuten esimerkiksi piraattien suosimaan verkkosivustoon liittyvä ”pirate bay”.

Googlen suomenkielisellä versiolla löytyy vielä runsaasti Pirate Bayhyn viittaavaa materiaalia, mutta englanninkielinen versio tarjoaa hakusanalla ”pirate ba” sanan automaattiseksi täydennykseksi esimerkiksi ”pirate bays” sekä ”pirate books”.

Kodi on puolestaan täysin laillinen avoimen lähdekoodin mediasoitin. Googlen halu sensuroida mediasoittimeen liittyviä hakuehdotuksia johtunee siitä, että Kodiin on saatavilla kolmannen osapuolen liitännäisiä ja lisäosia, joilla erilaisia sisältöjä voidaan katsella luvatta. Ohjelmiston perusasennukseen tällaiset lisäosat eivät kuitenkaan kuulu.

Kun Google esitteli automaattisen täydennyksen piraattisuodattimet ensimmäistä kertaa, olivat pannassa myös hakusanat, jotka viittasivat esimerkiksi BitTorrent-protokollaan tai uTorrent-sovellukseen. Sittemmin hakuehdotukset on palautettu automaattisen täydennyksen piiriin, TorrentFreak huomauttaa.

”Olemme yllättyneitä ja pettyneitä havaitessamme, että [hakusana] Kodi on poistettu autocomplete-hakuehdotuksista, sillä kyseessä on täysin laillinen avoimen lähdekoodin ohjelmisto”, ohjelman kehityksestä vastaavan XBMC Foundationin pomo Nathan Betzen pahoittelee TorrentFreakille.