Solmi sandaalisi, kiristä miekkavyösi ja syöksy Mestarin & Testarin rinnalla punaisten lohikäärmeiden, kyberpunkin ja noppien luvattuun maahan. Podcastin kakkoskauden ensimmäinen jakso on nyt ilmestynyt!

Seikkailun oppaana toimii podcastin vieras, roolipelitutkija Jaakko Stenros.

Pöytäroolipeleihin ja larppaamiseen liitetään usein mielikuvia metsässä samoilusta sekä niissä liikkuvista hirviöistä, sankareista, haltioista, puolituisista ja kääpiöistä. Aina pelien innoitusta ei kuitenkaan haeta fantasiakuvastoista, vaan roolipelin lähtökohtana voivat toimia vaikka kuvapankkikuvat.

Roolipeleistä puhumisen lisäksi kauden avajaisjaksossa käsitellään muun muassa suomalaista maitotölkin kokoista satelliittia sekä maamme ensimmäistä kvanttitietokonetta.

Tiesitkö, että Aalto-yliopistossa on jo ennätetty puuhaamaan kvanttitietokoneelle ensimmäisiä pelejä?

Mikrobitin Mestari & Testari -podcastissa peli- ja e-urheilumaailman ilmiöitä ihmetellään yhdessä e-urheilukenttien mestaripelaaja Teemu ”wabbit” Hiilisen sekä stand up -koomikko Tomi Walamiehen asiantuntevassa opastuksessa.

Mestari & Testari on kuunneltavissa upotteesta jutun alapuolelta. Lisäksi sen pariin voi virittäytyä Spotifyssa, Apple Podcastissa, SoundCloudissa, YouTubessa sekä muissa podcast-palveluissa. Podcast saa uuden jakson joka toinen viikko.