Windows 10 löytyy nyt 600 miljoonasta laitteesta, jotka ovat olleet ”aktiivisina” viimeisen 28 päivän aikana, Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella paljastaa.

Microsoft asetti aiemmin tavoitteekseen miljardi Windows 10 -laitetta vuoden 2018 loppuun mennessä. Sittemmin Redmondin jätin oli pakko myöntää, että tavoitteeseen ei tulla pääsemään.

Viime toukokuussa Windows 10 -laitteita oli maailmalla 500 miljoonaa kappaletta. Nyt luku on noussut sadalla miljoonalla. Windows 10:n markkinaosuus on ollut kuitenkin vain hienoisessa nousussa.

Käytännössä Windows 10:n kasvuvauhti hyytyi täysin, kun ilmainen päivitystarjous vanhempien Windows-versioiden käyttäjille päättyi viime vuoden heinäkuussa.

Nyt Microsoft on sulkemassa viimeistäkin porsaanreikää, kun ilmaisen Windows 10 -päivityksen tarjoaminen avustavien teknologioiden käyttäjille päättyy joulukuun lopussa.

600 miljoonaan Windows 10 -laitteeseen lasketaan pc-tietokoneiden lisäksi muun muassa Xbox One -pelikonsolit, HoloLens-virtuaalisilmikot sekä Windows 10 -älypuhelimet, Techspot huomauttaa.